Projekti - kirjoneulepaita vko 1-2 tai jotain

Projekti - kirjoneulepaita vko 1-2 tai jotain

Viime viikkojen aikana ei ole paljoa ennättänyt neuloa Pikku miehen sairastaessa. Poika on kaivannut niin paljon äidin huomiota että kaikki liikenevä päiväuni aika on mennyt sitten verkkokaupan töihin jolloin neuleprojekti on joutunut joustamaan ajan käytössä.


Purku


Joo niin siinä sitten kävi kaiken kaikkiaan että menin ja purin paidan resoreihin saakka.

Tässä vielä paita siinä pisteessa että mietin puranko vaiko enkö....

Mietin ja vatvoin asiaa niin paljon että ajatus liian pienestä paidasta ei tuntunut hyvältä. Se olisi jäänhyt käyttämättä ja koristeeksi seinälle. Ei hyvä....


Purkutyötä avitti hienosti Pikku mies ja hänen pikku apulaisensa Rosi. Muut kaverukset seuras kauempaa ja suorittivat laadunvalvontaa sieltä käsin. (Dipi ja Nasu)


No ni... siinä ne nyt sitten on kaikki neulottu on takaisin kerällä. Toi purkaminen on ihan kauheen yksinkertaista ja aivan liian helppoa ja mitä vielä niin saamarin nopeaakin. 

Miksi neulominen ei voisi olla yhtä nopeaa?


Alettiin sitten Pikku miehen kanssa purkamaan ihan urakalla. 


Siinä olisi muutama "unohdettu" keskeneräinen työ.Kaikki meni purkuun. Miksi säilyttää keskeneräisiä joita ei koskaan saa valmiiksi ja niistä olsii tullut aivan väärän kokoisia. Parempi kun laittoi takaisin langaksi ja tekee jotakin itselle sopivaa, niin ei harmita niin paljoa.

Noiden keskeneräisten purkaminen ei edes juuri kirpaissut paitsi yhden takin kohdalla. Unelma lanka ja yli kolmasosa tehty kaunista pitsiä ja palmikkoa koko takki. Mutta.... väärän kokoinen..... mitä sitä säästelemään. Lankakaan ei olisi luultavasti riittänyt. Teen mieluummin kesä paidan, siihen lankakin riittäisi paremmin. 


Mut joo... pöytä tyhjennettiin ja käteen jäi kaksi kassillista ihania lankoja. 


Vihdoin oikean kokoinen


Sitten päästiin Pikku miehen kanssa jatkamaan Projektiamme - kirjoneulepaitaa.

Luulin saavani tämän paidan nopeasti valmiiksi, isot puikot ja paksu lanka mutta mitä vielä.  Tulimme koko perhe kipeäksi ja sairastuvalla ei paljoa ennättänyt neuloa. 

Nyt kuitenkin viime päivien aikana olen saanut kirittyä tahtia. Noin viikko ja oltiin hihojen liittämisessä ja kaarrokkeen neulomisessa. 

Mutta siitä lisää myöhemmin.

Äidin pikku apulainen. Minä myös äiti!


Tässä kohtaa voin antaa vinkin. Kannattaa oikeesti tehdä se mallitilkku ja jos neulot pyörönä tee mallitilkkukin pyörönä esim. hiha on hyvä kohde. Koska tasona ja pyörönä tehtäessä käsialasi on erilainen. 

Ja tee siitä mallitilkusta kunnon kokoinen ei neljä tai viittä kerrosta vaan ihan reilusti niitä kerroksi, niin näet selvemmin millainen käsialasi on. 

Voin kertoa että säästyt todella paljolta, kun käytät puoli tuntia aikaasi siihen mallitilkkuun, kuin siihen että käytät kymmeniä tunteja paidan tekemiseen ja toteat tekeleesi olevan pieni ja joudut purkamaan. Se mallitilkku olisi pelastanut sinut purkamiselta 99%.

En taida olla ainut jolle on näin käynyt että neuloo ja purkaa ja ties kuinka monetta kertaa.


Koskakohan sitä oppisi ?.... 


Kommentit